

Płatki jaglane - uzyskuje się przez zgniecenie całego ziarna prosa - jednego z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. Charakteryzują się chrupkością i neutralnym smakiem. Są też wszechstronne: sprawdzą się nie tylko w formie samodzielnego posiłku, ale również jako dodatek do ciasteczek i batoników, to sprawia, że stają się coraz bardziej cenione.
Nasza Polityka prywatności wyjaśnia nasze zasady dotyczące gromadzenia, przetwarzania i przechowywania Twoich informacji. Niniejsza polityka szczegółowo wyjaśnia, w jaki sposób wykorzystujemy pliki cookie, a także jakie masz opcje, aby je kontrolować.
Pliki cookie to małe fragmenty danych, przechowywane w plikach tekstowych, które są przechowywane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu, gdy strony internetowe są ładowane w przeglądarce. Są szeroko stosowane do „zapamiętywania” Ciebie i Twoich preferencji, zarówno podczas pojedynczej wizyty, jak i podczas wielokrotnych wizyt powtarzanych
Używamy plików cookie w różnych celach. Niektóre pliki cookie są niezbędne ze względów technicznych; niektóre umożliwiają spersonalizowane doświadczenie zarówno dla odwiedzających, jak i zarejestrowanych użytkowników; a niektóre pozwalają na wyświetlanie reklam z wybranych sieci stron trzecich.
Odwiedzający mogą chcieć ograniczyć użycie plików cookie lub całkowicie uniemożliwić ich ustawienie. Jeśli wyłączysz pliki cookie, pamiętaj, że niektóre funkcje naszej usługi mogą nie działać poprawnie
Gromadzimy Twoje dane wyłącznie wtedy, gdy mamy ku temu powód – na przykład w celu świadczenia naszych usług, komunikowania się z Tobą lub ulepszania naszych usług.
Jesteśmy zobowiązani do utrzymania zaufania i pewności odwiedzających naszą stronę internetową. Nie zbieramy, nie sprzedajemy, nie wynajmujemy ani nie wymieniamy list e-mail ani żadnych danych z innymi firmami i przedsiębiorstwami. Zapoznaj się z naszą stroną Polityki prywatności, aby przeczytać szczegółowe informacje o tym, kiedy i dlaczego zbieramy Twoje dane osobowe, jak je wykorzystujemy, w jakich ograniczonych warunkach możemy je ujawniać innym osobom oraz jak je zabezpieczamy.
Możemy od czasu do czasu zmieniać Politykę plików cookie i prywatności. Niniejsza polityka obowiązuje od 24 maja 2018 r.
Płatki jaglane - uzyskuje się przez zgniecenie całego ziarna prosa - jednego z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. Charakteryzują się chrupkością i neutralnym smakiem. Są też wszechstronne: sprawdzą się nie tylko w formie samodzielnego posiłku, ale również jako dodatek do ciasteczek i batoników, to sprawia, że stają się coraz bardziej cenione.
Płatki jaglane to źródło węglowodanów złożonych, które są jednym z głównych źródeł energii dla organizmu. Dodatkowo cechują się wysoką zawartością witamin z grupy B (witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, niacyny, folianów) oraz są bogate w miedź, fosfor, żelazo i magnez. Zawierają też nieznaczną ilość witaminy E. To sprawia, że płatki jaglane mają właściwości prozdrowotne wynikające z dobroczynnego działania makro i mikroskładników w nich zawartych.
|
w 100 g |
w porcji 60 g |
Wartość energetyczna |
1536 kJ |
922 kJ |
Tłuszcz |
3,90 g |
2,34 g |
w tym: |
||
kwasy tłuszczowe nasycone |
0,90 g |
0,54 g |
Węglowodany |
69,00 g |
41,40 g |
w tym: |
||
cukry |
1,60 g |
0,96 g |
Białko |
11,00 g |
6,60 g |
Sól |
0,00 g |
0,00 g |