Płatki Jaglane Bezglutenowe 7 kg w wiaderku w atmosferze beztlenowej. Termin 10 lat
Płatki jaglane - uzyskuje się przez zgniecenie całego ziarna prosa - jednego z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. Charakteryzują się chrupkością i neutralnym smakiem. Są też wszechstronne: sprawdzą się nie tylko w formie samodzielnego posiłku, ale również jako dodatek do ciasteczek i batoników, to sprawia, że stają się coraz bardziej cenione.
Nasza polityka prywatności
Nasza Polityka prywatności wyjaśnia nasze zasady dotyczące gromadzenia, przetwarzania i przechowywania Twoich informacji. Niniejsza polityka szczegółowo wyjaśnia, w jaki sposób wykorzystujemy pliki cookie, a także jakie masz opcje, aby je kontrolować.
-
1 Czym są pliki cookie?
Pliki cookie to małe fragmenty danych, przechowywane w plikach tekstowych, które są przechowywane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu, gdy strony internetowe są ładowane w przeglądarce. Są szeroko stosowane do „zapamiętywania” Ciebie i Twoich preferencji, zarówno podczas pojedynczej wizyty, jak i podczas wielokrotnych wizyt powtarzanych
-
2 Jak używamy plików cookie
Używamy plików cookie w różnych celach. Niektóre pliki cookie są niezbędne ze względów technicznych; niektóre umożliwiają spersonalizowane doświadczenie zarówno dla odwiedzających, jak i zarejestrowanych użytkowników; a niektóre pozwalają na wyświetlanie reklam z wybranych sieci stron trzecich.
-
3 Kontrolowanie plików cookie
Odwiedzający mogą chcieć ograniczyć użycie plików cookie lub całkowicie uniemożliwić ich ustawienie. Jeśli wyłączysz pliki cookie, pamiętaj, że niektóre funkcje naszej usługi mogą nie działać poprawnie
-
4 Informacje, które zbieramy
Gromadzimy Twoje dane wyłącznie wtedy, gdy mamy ku temu powód – na przykład w celu świadczenia naszych usług, komunikowania się z Tobą lub ulepszania naszych usług.
Jesteśmy zobowiązani do utrzymania zaufania i pewności odwiedzających naszą stronę internetową. Nie zbieramy, nie sprzedajemy, nie wynajmujemy ani nie wymieniamy list e-mail ani żadnych danych z innymi firmami i przedsiębiorstwami. Zapoznaj się z naszą stroną Polityki prywatności, aby przeczytać szczegółowe informacje o tym, kiedy i dlaczego zbieramy Twoje dane osobowe, jak je wykorzystujemy, w jakich ograniczonych warunkach możemy je ujawniać innym osobom oraz jak je zabezpieczamy.
Możemy od czasu do czasu zmieniać Politykę plików cookie i prywatności. Niniejsza polityka obowiązuje od 24 maja 2018 r.
Płatki jaglane - uzyskuje się przez zgniecenie całego ziarna prosa - jednego z najstarszych zbóż uprawianych przez człowieka. Charakteryzują się chrupkością i neutralnym smakiem. Są też wszechstronne: sprawdzą się nie tylko w formie samodzielnego posiłku, ale również jako dodatek do ciasteczek i batoników, to sprawia, że stają się coraz bardziej cenione.
Płatki jaglane nie zawierają glutenu, dobrze usuwają toksyny z naszego organizmu i dodają energii na cały dzień.
Płatki jaglane to źródło węglowodanów złożonych, które są jednym z głównych źródeł energii dla organizmu. Dodatkowo cechują się wysoką zawartością witamin z grupy B (witaminy B1, witaminy B2, witaminy B6, niacyny, folianów) oraz są bogate w miedź, fosfor, żelazo i magnez. Zawierają też nieznaczną ilość witaminy E. To sprawia, że płatki jaglane mają właściwości prozdrowotne wynikające z dobroczynnego działania makro i mikroskładników w nich zawartych.
|
w 100 g |
w porcji 60 g |
Wartość energetyczna |
1536 kJ |
922 kJ |
Tłuszcz |
3,90 g |
2,34 g |
w tym: |
||
kwasy tłuszczowe nasycone |
0,90 g |
0,54 g |
Węglowodany |
69,00 g |
41,40 g |
w tym: |
||
cukry |
1,60 g |
0,96 g |
Białko |
11,00 g |
6,60 g |
Sól |
0,00 g |
0,00 g |