- Obecnie brak na stanie
Miód wielokwiatowy 7kg
Naturalny miód zawiera dużo cukrów redukujących, głównie fruktozę i glukozę, w mniejszej ilości sacharozę. Dzięki temu właściwości miodu mogą zostać wykorzystane w leczeniu cukrzycy. Organizm diabetyków łatwo przyswaja fruktozę.
Warto wspomnieć, że właściwości miodu hamują powstawanie próchnicy. Streptococcus mutans, paciorkowiec odpowiadający za rozwój próchnicy, jest zatrzymywany przez nadtlenek wodoru znajdujący się w miodzie naturalnym.
Zawarte w naturalnym miodzie właściwości sprawiają, że szybko i łatwo przenika on przez skórę, dostarczając jej jednocześnie glukozy i substancji energetycznych. Nasze babcie radziły smarować rany miodem i miały rację.
Nasza polityka prywatności
Nasza Polityka prywatności wyjaśnia nasze zasady dotyczące gromadzenia, przetwarzania i przechowywania Twoich informacji. Niniejsza polityka szczegółowo wyjaśnia, w jaki sposób wykorzystujemy pliki cookie, a także jakie masz opcje, aby je kontrolować.
-
1 Czym są pliki cookie?
Pliki cookie to małe fragmenty danych, przechowywane w plikach tekstowych, które są przechowywane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu, gdy strony internetowe są ładowane w przeglądarce. Są szeroko stosowane do „zapamiętywania” Ciebie i Twoich preferencji, zarówno podczas pojedynczej wizyty, jak i podczas wielokrotnych wizyt powtarzanych
-
2 Jak używamy plików cookie
Używamy plików cookie w różnych celach. Niektóre pliki cookie są niezbędne ze względów technicznych; niektóre umożliwiają spersonalizowane doświadczenie zarówno dla odwiedzających, jak i zarejestrowanych użytkowników; a niektóre pozwalają na wyświetlanie reklam z wybranych sieci stron trzecich.
-
3 Kontrolowanie plików cookie
Odwiedzający mogą chcieć ograniczyć użycie plików cookie lub całkowicie uniemożliwić ich ustawienie. Jeśli wyłączysz pliki cookie, pamiętaj, że niektóre funkcje naszej usługi mogą nie działać poprawnie
-
4 Informacje, które zbieramy
Gromadzimy Twoje dane wyłącznie wtedy, gdy mamy ku temu powód – na przykład w celu świadczenia naszych usług, komunikowania się z Tobą lub ulepszania naszych usług.
Jesteśmy zobowiązani do utrzymania zaufania i pewności odwiedzających naszą stronę internetową. Nie zbieramy, nie sprzedajemy, nie wynajmujemy ani nie wymieniamy list e-mail ani żadnych danych z innymi firmami i przedsiębiorstwami. Zapoznaj się z naszą stroną Polityki prywatności, aby przeczytać szczegółowe informacje o tym, kiedy i dlaczego zbieramy Twoje dane osobowe, jak je wykorzystujemy, w jakich ograniczonych warunkach możemy je ujawniać innym osobom oraz jak je zabezpieczamy.
Możemy od czasu do czasu zmieniać Politykę plików cookie i prywatności. Niniejsza polityka obowiązuje od 24 maja 2018 r.
Właściwości miodu
Naturalny miód zawiera dużo cukrów redukujących, głównie fruktozę i glukozę, w mniejszej ilości sacharozę. Dzięki temu właściwości miodu mogą zostać wykorzystane w leczeniu cukrzycy. Organizm diabetyków łatwo przyswaja fruktozę.
Warto wspomnieć, że właściwości miodu hamują powstawanie próchnicy. Streptococcus mutans, paciorkowiec odpowiadający za rozwój próchnicy, jest zatrzymywany przez nadtlenek wodoru znajdujący się w miodzie naturalnym.
Zawarte w naturalnym miodzie właściwości sprawiają, że szybko i łatwo przenika on przez skórę, dostarczając jej jednocześnie glukozy i substancji energetycznych. Nasze babcie radziły smarować rany miodem i miały rację.
Okazuje się bowiem, że dzięki swoim właściwościom miód przyspiesza oczyszczanie ran, a także wykazuje właściwości przeciwbólowe, przeciwzapalne i odnawiające.
Kalorie w miodzie
W 100 gramach miodu znaleźć można około 304 kalorii. Choć prawdziwy miód ma sporo kalorii, to jednak jest słodszy. W praktyce oznacza to, że można go użyć mniej.
Ponadto ilość kalorii w miodzie nie powinna nikogo odstraszać od tego produktu, ponieważ jest on ceniony głównie za właściwości zdrowotne. Warto więc mimo wszystko zastąpić cukier miodem.
Miód pochodzi z Polskiej pasieki położonej w pobliżu terenu Natura 2000 na Podkarpaciu. Są to najczystsze obszary Europy chronione prawem między narodowym.