Mąka Gryczana 1kg
Mąka gryczana jest wytwarzana z ziaren gryki poprzez ich zmielenie. Charakteryzuje się szarobrązową barwą, dzięki czemu nadaje produktom z niej otrzymywanych ciemniejszy kolor. Smak mąki gryczanej jest charakterystyczny i przypomina smak kaszy gryczanej. Mąka gryczana znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym - do wypieków chleba, wyrobu makaronów, produkcji ciast, jako samodzielny składnik lub w połączeniu z mąką pszenną.
Nasza polityka prywatności
Nasza Polityka prywatności wyjaśnia nasze zasady dotyczące gromadzenia, przetwarzania i przechowywania Twoich informacji. Niniejsza polityka szczegółowo wyjaśnia, w jaki sposób wykorzystujemy pliki cookie, a także jakie masz opcje, aby je kontrolować.
-
1 Czym są pliki cookie?
Pliki cookie to małe fragmenty danych, przechowywane w plikach tekstowych, które są przechowywane na Twoim komputerze lub innym urządzeniu, gdy strony internetowe są ładowane w przeglądarce. Są szeroko stosowane do „zapamiętywania” Ciebie i Twoich preferencji, zarówno podczas pojedynczej wizyty, jak i podczas wielokrotnych wizyt powtarzanych
-
2 Jak używamy plików cookie
Używamy plików cookie w różnych celach. Niektóre pliki cookie są niezbędne ze względów technicznych; niektóre umożliwiają spersonalizowane doświadczenie zarówno dla odwiedzających, jak i zarejestrowanych użytkowników; a niektóre pozwalają na wyświetlanie reklam z wybranych sieci stron trzecich.
-
3 Kontrolowanie plików cookie
Odwiedzający mogą chcieć ograniczyć użycie plików cookie lub całkowicie uniemożliwić ich ustawienie. Jeśli wyłączysz pliki cookie, pamiętaj, że niektóre funkcje naszej usługi mogą nie działać poprawnie
-
4 Informacje, które zbieramy
Gromadzimy Twoje dane wyłącznie wtedy, gdy mamy ku temu powód – na przykład w celu świadczenia naszych usług, komunikowania się z Tobą lub ulepszania naszych usług.
Jesteśmy zobowiązani do utrzymania zaufania i pewności odwiedzających naszą stronę internetową. Nie zbieramy, nie sprzedajemy, nie wynajmujemy ani nie wymieniamy list e-mail ani żadnych danych z innymi firmami i przedsiębiorstwami. Zapoznaj się z naszą stroną Polityki prywatności, aby przeczytać szczegółowe informacje o tym, kiedy i dlaczego zbieramy Twoje dane osobowe, jak je wykorzystujemy, w jakich ograniczonych warunkach możemy je ujawniać innym osobom oraz jak je zabezpieczamy.
Możemy od czasu do czasu zmieniać Politykę plików cookie i prywatności. Niniejsza polityka obowiązuje od 24 maja 2018 r.
Mąka gryczana jest wytwarzana z ziaren gryki poprzez ich zmielenie. Charakteryzuje się szarobrązową barwą, dzięki czemu nadaje produktom z niej otrzymywanych ciemniejszy kolor. Smak mąki gryczanej jest charakterystyczny i przypomina smak kaszy gryczanej. Mąka gryczana znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym - do wypieków chleba, wyrobu makaronów, produkcji ciast, jako samodzielny składnik lub w połączeniu z mąką pszenną.
Mąka gryczana wykazuje liczne właściwości prozdrowotne. Korzystnie wpływa na układ krążenia – dzięki obecności nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Produkty z mąki gryczanej zlecane są w profilaktyce miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, cukrzycy, otyłości. Rozpuszczalny błonnik pomaga obniżyć poziom cholesterolu, chroni serce i obniża poposiłkową glikemię.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
360 kJ/ 1527 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
2,71 g 0 g |
Węglowodany: - cukry |
70,7 g 0 g |
Błonnik |
3,22 g |
Białko |
11,7 g |
Sól |
0,001 g |