Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Herbata purpurowa, kenijska o długich poskręcanych liściach o ciemnej barwie. Daje napar o nutach zapachowo-smakowych skoszonej trawy i gotowanej kukurydzy, w kolorze jasno brzoskwiniowym. Zbierana, obrabiana i pakowana ręcznie. Pochodzi z upraw naturalnych wolnych od pestycydów, ze zbiorów 2019 r. Posiada dwukrotnie więcej polifenoli niż inne rodzaje herbaty – działa silnie antyoksydacyjnie.
Plantacje herbaty Kenia Purple znajdują się na wysokości 1500-1800m n.p.m. w sąsiedztwie lasów deszczowych, przy granicy parku narodowego Mount Kenya.
Dzięki wyjątkowym warunkom naturalnym herbata uprawiana na tym obszarze jest jedną z najlepszych w Kenii.
Skąd nazwa „herbata purpurowa”?
Nasza Kenia Purple powstała z kultywaru TRFK306, który charakteryzuje się purpurowo-brunatną barwą liści. Swój kolor herbata purpurowa zawdzięcza dużym ilościom antocyjanów – naturalnemu pigmentowi występującemu również w jagodach, winogronach czy żurawinie. Liście herbaty purpurowej są poddawane procesowi obróbki podobnemu do herbaty zielonej, dlatego jej smak jest do niej podobny.
Składniki: herbata purpurowa (100%)
Kraj pochodzenia: Kenia
Rodzaj: herbata purpurowa
Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze 80°C, parzyć przez 1-2 minuty.
WSZYSCY JESTEŚMY W GRZE NIE CZYTAJ TEJ KSIAŻKI jeśli nie chcesz się obudzić AUTOR: DZIKI PREPPERS WYDAWNICTWO: CESAR
Impregnat Roślin Universal Green Power StartUP 65ml
Smalec gęsi z kawałkami kaczego mięsa. mięso z kaczki 33% nie zawiera konserwantów.
Golonka Peklowana po Śląsku mięso 64% nie zawiera konserwantów.
Smalec wieprzowy z mięsem indyczym, idealny dodatek do pajdy chleba z kiszonym ogórkiem. Tradycyjna polska przekąska. Data ważności do spożycia to 3 lata.