Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

Nowy produkt

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

Więcej szczegółów

11,72 zł brutto

Opis produktu Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g

Skład: mąka pszenna, naturalny suchy zakwas, słód pszenny, sól, cukier

Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu

Opakowanie: 540 g

Jedno opakowanie 540 g umożliwia wypiek 3 bagietek.

Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.

Sposób użycia:

1) Zawartość opakowania wsyp do miski.

2) Dodaj 300 ml ciepłej wody (około 36 stopni Celsjusza) 

3) Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).

4) Podziel na 3 równe porcji

5) Uformuj długie bagietki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

6) Bułki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu

7) Pozostaw w ciepłym miejscu na  +/- 50 minut (bagietki powinny podwoić swoją objętość).

8) Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 stopni Celsjusza.

9) Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika

10) Wyjmij bagietki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Najlepiej na kartce np. z piekarnika.

Opinie o produkcie (0)

Produkty powiązane

Klienci którzy oglądali ten produkt, kupili również

Dziki poleca

Ostatnio oglądane

  • brak produktów w tym momencie