Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład: mąka pszenna, mąka żytnia, słód żytni, zakwas żytni, sól, kminek, cukier.
Przechowywanie: przechowywać w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu
Opakowanie: 550 g
Jedno opakowanie 550 g umożliwia wypiek 1 chleba.
Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.
Sposób użycia:
1) Zawartość opakowania wsyp do miski.
2) Dodaj 400 ml ciepłej wody około 26 stopni Celsjusza
3) Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - około 3-4 minut (najlepiej robotem kuchennym).
4) Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5) Do ciasta dodaj 3 łyżki oleju roślinnego lub oliwy i wymieszaj ponownie.
6) Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L)
7) Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (ciasto powinno podwoić swoją objętość) następnie wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220-230 stopni Celsjusza.
8) Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni Celsjusza i dalej piecz przez około 30 minut.
9) Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
Zbiór nasion roślin jadalnych przeznaczonych do wysiewu.
Chleb Żytni Pytlowy ,Wojskowy trwały (24 miesiące) 700g
Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta na naturalnym zakwasie 630g
Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g