Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład: mąka pszenna, słód pszenny, sól, mieszanka piekarnicza, cukier.
Opakowanie: 530 g.
Jedno opakowanie 530 g umożliwia wypiek około 10 bułek kajzerek.
Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.
Sposób użycia (na około 10 kajzerek):
1) Zawartość opakowania wsyp do miski.
2) Dodaj 270 ml ciepłej wody około (36 stopni C)
3) Dobrze zagnieć ciasto do połączenia się wszystkich składników – około 10-15 minut (najlepiej mikserem).
4) Podziel na 10 równych porcji.
5) Uformuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach
6) Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką zachowując co najmniej 4-5 cm odstępu.
7) Pozostaw w ciepłym miejscu na +/- 50 minut (bułki powinny podwoić swoja objętość).
8) Wstaw do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza.
9) Piecz bez termoobiegu około 25 minut. Czas wypieku zależy od piekarnika
10) Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Zupa cebulowa z mięsem 850g
Zupa jarzynowa z mięsem 850g
Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta na naturalnym zakwasie 630g
Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g