Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Skład: białko pszenne, błonnik owsiany, siemię lniane złote, sól.
Produkt zawiera gluten pochodzący ze zbóż.
Przechowywanie: wypieczony chleb najlepiej przechowywać w lodówce
Opakowanie: 600 g
Do wypieczenia jednego bochenka potrzebujesz:
200 g mieszanki
200 ml ciepłej wody
5 g drożdży suchych lub 10 g świeżych
20 g miękkiego masła
1 jajko
Jedno opakowanie 600 g umożliwia wypiek trzech bochenków chleba.
Mieszankę przygotuj zgodnie z recepturą podaną na opakowaniu.
Sposób użycia (na 1 chleb):
1) Zawartość opakowania 200 g wsyp do miski.
2) Dodaj 200 ml ciepłej wody około (26 stopni C)
3) Mieszaj do połączenia się wszystkich składników - min. 5 minut.
4) Pozostaw przykryte ciasto na 30 minut.
5) Przełóż ciasto do wysmarowanej formy (najlepiej o wymiarach 35 x 14 1,8L)
6) Pozostaw w ciepłym miejscu do podwojenia objętości i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 220 - 230 stopni C (bez termoobiegu)
7) Wypiekaj tak 10 minut następnie zmniejsz temperaturę do 180-190 stopni C i dalej piecz przez około 30 minut.
8) Po wyjęciu z piekarnika posmaruj z wierzchu chleb wodą za pomocą pędzla.
9) Wyjmij chleb z blaszki, pozostaw do ostygnięcia na kratce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA 100 g
Konserwa Wołowo-Drobiowo-Wieprzowa 300g
Mieszanka do wypieku chleba domowego na naturalnym zakwasie 520 g
Smalec wieprzowy z mięsem indyczym, idealny dodatek do pajdy chleba z kiszonym ogórkiem. Tradycyjna polska przekąska. Data ważności do spożycia to 3 lata.
Smalec wieprzowy z skwarkami i cebulką , idealny dodatek do pajdy chleba z kiszonym ogórkiem. Tradycyjna polska przekąska. Data ważności do spożycia to 3 lata.
KARABIŃCZYK KARABINEK ZAPIĘCIE BRELOK SZEKLA
ROZCIĄGLIWA LINKA DO SUSZENIA UBRAŃ
Mieszanka do wypieku chleba żytniego ze skiełkowanym ziarnem żyta na naturalnym zakwasie 630g
Mieszanka do wypieku bagietki francuskiej na zakwasie 540g