Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Mąka kokosowa to drobny proszek uzyskiwany z miąższu orzecha kokosowego, jako produkt uboczny wytwarzania mleka i oleju kokosowego. Charakteryzuje się lekkim posmakiem i aromatem kokosa, jednak nie jest słodka, dlatego z powodzeniem można nią zastąpić inne rodzaje mąki, oczywiście z uwzględnieniem jej specyficznych wymagań.
|
w 100 g |
w porcji 10 g |
Wartość energetyczna |
343,00 kcal |
34,30 kcal |
Tłuszcz |
11,50 g |
1,15 g |
Węglowodany |
19,20 g |
1,92 g |
Białko |
17,80 g |
1,78 g |
Mąka kokosowa zawiera bardzo dużo błonnika i białka, a niewiele węglowodanów łatwo przyswajalnych, dlatego znajduje zastosowanie w dietach dla diabetyków i osób odchudzających się. Jej regularne używanie przyczynia się do obniżenia poziomu cukru we krwi oraz niesie inne korzyści zdrowotne.
Przede wszystkim mąka kokosowa znajduje zastosowanie przy różnego rodzaju wypiekach. Powinna być jednak stosowana w połączeniu z innymi rodzajami mąki zbożowej. Jest dość ciężka. Z uwagi na to, że mąka kokosowa nie zawiera glutenu, wypieki z jej dodatkiem będą bardzo kruche. Aby zachować odpowiednią strukturę należy dodać do ciasta więcej jajek.
Zbiór nasion roślin jadalnych przeznaczonych do wysiewu.
Ryż biały długoziarnisty w wiaderkach 14KG
Konserwa z Piersi Indyka w Kawałkach 300g
Konserwa z Szynki Wieprzowej 300g Od dziś konserwy bez konserwantów na lata!!
Konserwa Drobiowo-Wieprzowa 300g
WSZYSCY JESTEŚMY W GRZE NIE CZYTAJ TEJ KSIAŻKI jeśli nie chcesz się obudzić AUTOR: DZIKI PREPPERS WYDAWNICTWO: CESAR
KOLAGEN - hydrolizowany kolagen pochodzenia rybiego wzbogacony o naturalną witaminę C w postaci acerolii .
Kalosze z ocieplaczem - Dry Walker Xtrack Short
Książka Święty Grzybóg. Szamanizm, eucharystia i naturalne korzenie mitologii - Waldemar Borowski