Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Mąka gryczana jest wytwarzana z ziaren gryki poprzez ich zmielenie. Charakteryzuje się szarobrązową barwą, dzięki czemu nadaje produktom z niej otrzymywanych ciemniejszy kolor. Smak mąki gryczanej jest charakterystyczny i przypomina smak kaszy gryczanej. Mąka gryczana znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym - do wypieków chleba, wyrobu makaronów, produkcji ciast, jako samodzielny składnik lub w połączeniu z mąką pszenną.
Mąka gryczana wykazuje liczne właściwości prozdrowotne. Korzystnie wpływa na układ krążenia – dzięki obecności nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika. Produkty z mąki gryczanej zlecane są w profilaktyce miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, cukrzycy, otyłości. Rozpuszczalny błonnik pomaga obniżyć poziom cholesterolu, chroni serce i obniża poposiłkową glikemię.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość odżywcza: |
100 g |
Wartość energetyczna |
360 kJ/ 1527 kcal |
Tłuszcz: - kwasy tłuszczowe nasycone |
2,71 g 0 g |
Węglowodany: - cukry |
70,7 g 0 g |
Błonnik |
3,22 g |
Białko |
11,7 g |
Sól |
0,001 g |
Smalec wieprzowy z mięsem indyczym, idealny dodatek do pajdy chleba z kiszonym ogórkiem. Tradycyjna polska przekąska. Data ważności do spożycia to 3 lata.
Chleb Żytni Pytlowy ,Wojskowy trwały (24 miesiące) 400g
WSZYSCY JESTEŚMY W GRZE NIE CZYTAJ TEJ KSIAŻKI jeśli nie chcesz się obudzić AUTOR: DZIKI PREPPERS WYDAWNICTWO: CESAR
Impregnat Roślin Universal Green Power StartUP 65ml
KOLAGEN - hydrolizowany kolagen pochodzenia rybiego wzbogacony o naturalną witaminę C w postaci acerolii .
Kasza Kukurydziana w Wiaderku 11 kg Kaszę kukurydzianą wytwarza się z ziaren kukurydzy, które po wyłuskaniu z łupiny są rozdrabniane i suszone.