Brak produktów
Podane ceny są cenami brutto
Nowy produkt
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Pieprz biały ziarno - 1 kg - Pieprz biały to krzew pnący uprawiany m.in. w Indiach, Wietnamie czy na Filipinach. Uzyskuje się go z całkowicie dojrzałych owoców, z których usuwa się łupinę. Pieprz biały jest delikatniejszy w smaku niż pieprz czarny. Ziarna pieprzu dodaje się do zup, bulionów i marynat. Zmielony pieprz ma szersze zastosowanie. Używa się go do przyprawiania wszelkiego rodzaju dań, m.in.: zup, bulionów, sosów, wędlin, mięs, surówek, sałatek, warzyw, jaj.
Pieprz biały uznawany jest za najostrzejszy, zielony zaś za najdelikatniejszy. Czarny i czerwony są najbardziej aromatyczne. W każdej kuchni przyda się młynek, ponieważ świeżo zmielony pieprz jest najlepszy i ma najwięcej aromatu. Pieprz kupowany w torebkach jest zwietrzały, nie smakuje i nie pachnie tak jak powinien pachnieć i smakować prawdziwy pieprz.
Pieprz, obok soli, jest jedną z najczęściej używanych przypraw w polskiej kuchni. Bez niego wiele dań straciłoby swój niezwykły smak i charakter. Przyprawa ta ma także właściwości lecznicze, więc nie żałujmy go w naszej kuchni. Najbardziej popularny jest pieprz zmielony. Jednak jeśli decydujemy się na użycie ziaren, najlepiej dodać je na początku gotowania. Kolorowe ziarna także bardzo efektownie się prezentują.
WSZYSCY JESTEŚMY W GRZE NIE CZYTAJ TEJ KSIAŻKI jeśli nie chcesz się obudzić AUTOR: DZIKI PREPPERS WYDAWNICTWO: CESAR
Impregnat Roślin Universal Green Power StartUP 65ml
Smalec gęsi z kawałkami kaczego mięsa. mięso z kaczki 33% nie zawiera konserwantów.
Golonka Peklowana po Śląsku mięso 64% nie zawiera konserwantów.
Smalec wieprzowy z mięsem indyczym, idealny dodatek do pajdy chleba z kiszonym ogórkiem. Tradycyjna polska przekąska. Data ważności do spożycia to 3 lata.