„Wędzenie oraz domowy wyrób wędlin” to obszerne kompendium, z którego dowiemy się jak prawidłowo wędzić i suszyć mięso, robić wędliny wg domowych receptur, także upiec mięso w taki sposób, by zachwyciło nas smakiem i aromatem.
Autorem książki jest doświadczony masarz, który dzieli się swoim doświadczeniem i tajnikami, dzięki czemu każdy z nas może w szybki sposób nauczyć się jak solić, peklować, suszyć, wędzić, gotować i piec mięsiwa.
Duża część opracowania poświęcona jest tradycyjnemu wędzeniu, technice, która nie tylko konserwuję mięso, ale także znacząco poprawia jego smak.
W kompendium znajdziemy:
- ponad 100 kolorowych zdjęć
- wiadomości na temat akcesoriów i urządzeń do wędzenia,
- cenne i dokładne wskazówki profesjonalnego masarza,
- sprawdzone przepisy oparte na naturalnych składnikach,
- podpowiedzi pozwalające uniknąć najczęściej popełnianych błędów,
- w zestawie płyta CD z instruktażem.