PŁYN DO DEZYNFEKCJI PRONTECH 5L Zobacz większe

PŁYN DO DEZYNFEKCJI PRONTECH 5L

Nowy produkt

30,00 zł brutto

Opis produktu PŁYN DO DEZYNFEKCJI PRONTECH 5L

Płyn do dezynfekcji PronTech, 5L

Roztwór roboczy 5g/1L

Nr pozwolenia na obrót produktem biobójczym: 3944/10 z dnia 19.01.2010

Przeznaczenie produktu: środek dezynfekcyjny, posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze

Postać produktu: roztwór wodny 5g/1L

Substancje czynne: Alkil (C12-18) chlorku dimetylobenzyloamonu (ADBAC (C12-18)) [zaw. 400 g/kg]<1%

alt

Przeznaczenie I - do stosowania w miejscach prywatnych i publicznych

Środek dezynfekcyjny PRONTECH posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze oraz sporobójcze. Może być stosowany do dezynfekcji wszystkich wodoodpornych powierzchni i wyposażenia w hotelach, kinach, dworcach, restauracjach oraz innych placówkach użyteczności publicznej (z wyłączeniem jednostek służby zdrowia).
Sposób użycia:
a) Przed procesem dezynfekcji powierzchnię należy umyć i dokładnie spłukać czystą wodą.
b) Nanieść roztwór na powierzchnię z użyciem czystej szmatki, gąbki, mopa albo poprzez natrysk.
Mniejsze przedmioty można zanurzyć w roztworze.
c) Pozostawić do przereagowania na podany czas, a następnie spłukać czystą wodą i pozostawić
do wyschnięcia. Do dezynfekcji powierzchni i wyposażenia należy:
- dla działania bakteriobójczego czas kontaktu 5 minut,
- przeciwko grzybom drożdżopodobnym czas kontaktu 15 minut,
d) Powierzchnie stykające się bezpośrednio z żywnością i środkami żywienia zwierząt spłukiwać woda zdatna do picia.

Przeznaczenie II - do stosowania w przemysłach spożywczym i przetwórstwa środków żywienia zwierząt

Środek dezynfekcyjny PRONTECH posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze, wirusobójcze (bakteriofagi) oraz sporobójcze. Produkt jest przeznaczony do dezynfekcji urządzeń i powierzchni zewnętrznych oraz wewnętrznych w zakładach przemysłu spożywczego, napojów, browarniczego, mleczarskiego i mięsnego związanych z produkcją, transportem, przechowywaniem żywności i pasz. Przeznaczony jest do dezynfekcji urządzeń i powierzchni zarówno mających jak i nie mających bezpośredniego kontaktu z żywnością i środkami żywienia zwierząt.
Sposób użycia:
a) Przed procesem dezynfekcji powierzchnię należy umyć i dokładnie spłukać czystą wodą
b) Przygotować roztwór roboczy o stężeniu odpowiednim do oczekiwanego rodzaju działania. Należy stosować zalecane poniżej stężenia i czasy kontaktu z dezynfekowaną powierzchnią:
- przeciwko bakteriom, pozostawić wilgotną powierzchnię przez 5 minut,
- przeciwko grzybom drożdżopodobnym (typu Candida albicans) pozostawić wilgotną powierzchnię przez 15 minut,
- 10g/l przeciwko wirusom (bakteriofagi), pozostawić wilgotną powierzchnię przez 15 minut,
c) Zdezynfekowane powierzchnie dokładnie spłukać woda zdatna do picia.

Przeznaczenie III - do higienicznej dezynfekcji rąk

Sposób użycia:
Zanurzyć dłonie w roztworze. Płyn wcierać w skórę przez 30 sekund. Osuszyć.

Opinie o produkcie (0)

Dziki poleca

Ostatnio oglądane

  • brak produktów w tym momencie