PŁYN DO DEZYNFEKCJI PRONTECH 5L Zobacz większe

PŁYN DO DEZYNFEKCJI PRONTECH 5L

Nowy produkt

30,00 zł brutto

Więcej informacji

Płyn do dezynfekcji PronTech, 5L

Roztwór roboczy 5g/1L

Nr pozwolenia na obrót produktem biobójczym: 3944/10 z dnia 19.01.2010

Przeznaczenie produktu: środek dezynfekcyjny, posiada właściwości bakteriobójcze, grzybobójcze i wirusobójcze

Postać produktu: roztwór wodny 5g/1L

Substancje czynne: Alkil (C12-18) chlorku dimetylobenzyloamonu (ADBAC (C12-18)) [zaw. 400 g/kg]<1%

alt

Przeznaczenie I - do stosowania w miejscach prywatnych i publicznych

Środek dezynfekcyjny PRONTECH posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze oraz sporobójcze. Może być stosowany do dezynfekcji wszystkich wodoodpornych powierzchni i wyposażenia w hotelach, kinach, dworcach, restauracjach oraz innych placówkach użyteczności publicznej (z wyłączeniem jednostek służby zdrowia).
Sposób użycia:
a) Przed procesem dezynfekcji powierzchnię należy umyć i dokładnie spłukać czystą wodą.
b) Nanieść roztwór na powierzchnię z użyciem czystej szmatki, gąbki, mopa albo poprzez natrysk.
Mniejsze przedmioty można zanurzyć w roztworze.
c) Pozostawić do przereagowania na podany czas, a następnie spłukać czystą wodą i pozostawić
do wyschnięcia. Do dezynfekcji powierzchni i wyposażenia należy:
- dla działania bakteriobójczego czas kontaktu 5 minut,
- przeciwko grzybom drożdżopodobnym czas kontaktu 15 minut,
d) Powierzchnie stykające się bezpośrednio z żywnością i środkami żywienia zwierząt spłukiwać woda zdatna do picia.

Przeznaczenie II - do stosowania w przemysłach spożywczym i przetwórstwa środków żywienia zwierząt

Środek dezynfekcyjny PRONTECH posiada właściwości bakteriobójcze i grzybobójcze, wirusobójcze (bakteriofagi) oraz sporobójcze. Produkt jest przeznaczony do dezynfekcji urządzeń i powierzchni zewnętrznych oraz wewnętrznych w zakładach przemysłu spożywczego, napojów, browarniczego, mleczarskiego i mięsnego związanych z produkcją, transportem, przechowywaniem żywności i pasz. Przeznaczony jest do dezynfekcji urządzeń i powierzchni zarówno mających jak i nie mających bezpośredniego kontaktu z żywnością i środkami żywienia zwierząt.
Sposób użycia:
a) Przed procesem dezynfekcji powierzchnię należy umyć i dokładnie spłukać czystą wodą
b) Przygotować roztwór roboczy o stężeniu odpowiednim do oczekiwanego rodzaju działania. Należy stosować zalecane poniżej stężenia i czasy kontaktu z dezynfekowaną powierzchnią:
- przeciwko bakteriom, pozostawić wilgotną powierzchnię przez 5 minut,
- przeciwko grzybom drożdżopodobnym (typu Candida albicans) pozostawić wilgotną powierzchnię przez 15 minut,
- 10g/l przeciwko wirusom (bakteriofagi), pozostawić wilgotną powierzchnię przez 15 minut,
c) Zdezynfekowane powierzchnie dokładnie spłukać woda zdatna do picia.

Przeznaczenie III - do higienicznej dezynfekcji rąk

Sposób użycia:
Zanurzyć dłonie w roztworze. Płyn wcierać w skórę przez 30 sekund. Osuszyć.