Travellunch to żywność liofilizowana stworzona z myślą o turystach, podróżnikach, alpinistach, pasjonatach survivalu oraz osobach, które lubią smacznie i zdrowo zjeść na szlaku lub w lesie.
Dania Travellunach są doskonale zbilansowane, mają wyborny smak i uwodzący zapach, w ich składzie znajdują się kawałki mięsa, warzyw i owoców.
Najważniejszymi zaletami liofilizatów są łatwość i szybkość przyrządzania, niewielki ciężar, długi termin ważności oraz ogromny wybór dań, dzięki czemu w podróż na koniec świata możemy zabrać nasze ulubiony, obiad, zestaw śniadaniowy oraz deser.
Travellunch® to liofilizowana żywność turystyczna na miarę XXI wieku, niezwykle smaczna, zbilansowana kalorycznie, do przygotowania wystarczy jedynie wrząca woda i 10 minut cierpliwości. Jest to w miarę normalny posiłek w całości pozbawiony wody – czyli tej substancji, która w największej mierze odpowiada za psucie się. Odpowiednio przygotowaną potrawę zamyka się następnie (ciśnieniowo albo próżniowo) w specjalnym worku, do którego po otwarciu należy dodać gorącą wodę. Zalany posiłek odstawiamy na krótki czas (ok. 8-10 minut), by następnie cieszyć się solidną porcją o dużej wartości kalorycznej.
To właśnie wartośći kaloryczne odróżniają liofilizaty od standardowych „zupek w proszku” – niby konsystencja jest podobna, ale w Vifonach czy innych produktach tego typu znajdziecie głównie barwniki i wzmacniacze smaku, podczas gdy liofilizat to przede wszystkim kalorie pod postacią w miarę normalnej potrawy.
Dania i posiłki Travellunch® są produkowane w procesie lioflizacji. Ten skomplikowany proces suszenia z zastosowaniem niskiego ciśnienia, bezpiecznie konserwuje żywność i odwadnia ją 70-96% bez szkodliwej chemii i konserwantów. W efekcie, żywność Travellunch® niewiele waży, zajmuje mało miejsca oraz posiada długi termin przydatności, stanowiąc doskonałą propozycję dla każdego turysty, podróżnika oraz osób, którym zależy za zabraniu dużego zapasu żywności i minimalizacji masy ekwipunku.
Travellunch® to żywność zbilansowana pod kątem składników odżywczych i niezbędnych oraz co najważniejsze, również bardzo smaczna. W składzie dań są kawałki mięsa, warzyw i owoców, smaki i zapachy są naturalne i wyraźne. Jedną z najważniejszych zalet liofilizatów Travellunch® jest łatwość i szybkość przyrządzenia. Podczas podróży, trekkingu czy wędkowania nie mamy zazwyczaj czasu i chęci na pracochłonne gotowanie.
Travellunch® wymaga jedynie zalania zawartości torebki wrzącą wodą, po 10 minutach możemy cieszyć się smakiem naszego ulubionego dania, nawet na końcu świata.
Zalety:
- superlekka
- oszczędność miejsca i czasu (nie wymagają gotowania - zalewasz wrzątkiem i po kilku minutach jesz pełnowartościowy obiad)
- bez konserwantów
- smak prawdziwego posiłku
- zbilansowane dietetycznie dania zawierające odpowiednie wartości odżywcze
- 100% naturalnych składników
- długi termin przydatności do spożycia
- opakowanie jest jednocześnie naczyniem
- wszechstronne zastosowanie
- ultralekkie, funkcjonalne i szczelne opakowanie
- obustronne nacięcia ułatwiające otwarcie
- nie wymaga przechowywania w lodówce
Travellunch® zapewnia kompletne pod każdym względem potrawy zawierające wszystko, czego potrzebuje twój organizm, nawet dla najbardziej wymagających wyczynowców!
Sposób przygotowania:
- Wlej gotującą wodę bezpośrednio do pojemnika.
- Dokładnie wymieszaj.
- Zamknij opakowanie.
- Odczekaj dziesięć minut.
- Ponownie wymieszaj i zacznij jeść prosto z torebki.